Nowe władze SLD w powiecie grodziskim

12 marca odbył się Zjazd SLD w Grodzisku Mazowieckim którego głównym punktem był wybór przewodniczącego Rady Powiatowej.

Spotkanie rozpoczeło się od wystąpienia Michała Sobolewskiego - dotychczasowego przewodniczącego, który przedstawił powody rezygnacji z dotychczasowej funkcji oraz podziękował wszystkim za współpracę. Potwierdził także chęć dalszej działalności w organizacji powiatowej.

Następnie odbyło się głosowanie na nowego przewodniczącego Rady Powiatowej SLD. W wyniku tajnego głosowania nową przewodniczącą zostałą Małgorzata Zarębska. Oprócz tego Zjazd wybrał dwie delegatki na Konwencje Mazowiecką, która odbędzie się 23 marca. Oprócz nowej przewodniczącej, delegatką z powiatu grodziskiego będzie Justyna Kretszman.

Podczas Zjazdu gośćmi spoecjalnymi byli wiceprzewodniczacy Rady Mazowieckiej SLD Marek Papuga oraz Przewonidczący SLD w powiecie Warszawa Zachód - Michał Lubański.

Wybory nie były jedynym tematem obrad. Najwięcej czasu poświęcono na dyskusję dotyczącą zbliżających się wyborom do Parlamentu Europejskiego oraz bieżącej sytuacji politycznej.

Po interesującej debacie została zakończona pierwsza część Zjazdu. Zjazd zostanie dokonczony w nabliższym czasie, kiedy to podczas obrad zostanie uzupełniony skład Zarządu Rady Powiatowej.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!